Lagkage med lakrids og chokolademousse

  • Home
  • Kager
  • Lagkage med lakrids og chokolademousse

audi-kage-2014

Værksteds kage

 

  • Fondant

    Kakao lagkagebund

    Hvid chokolade lakrids creme

    Chokolademousse

    Opsmørings creme

    • 150g Skumfiduser
    • 2spsk. Vand
    • 2spsk. Olie (rapsolie eller smagsfri olie)
    • 450-500g Flormelis

    Find en stor skål der er egnet til mikroovn, kom skumfiduser og olie i og fordel olie godt, kom vandet i.

    Giv et halv minut i mikroovnen og rør sørg for at have lidt olie på skeen så slipper det nemmer 🙂

    gentag dette til du i alt har smeltet skumfiduserne i samlet 2minutter.

    Sigt lidt flormelis i af gangen og rør i skålen, til sidst må man ælte flormelissen i, sørg for at smøre bord og hænder i olie.

    Stilles på køl minimum 2timer.

    • 130g hvedemel
    • 150g margarine
    • 150g sukker
    • 3 æg
    • 30g kakao
    • 1tsk bagepulver
    • 1-2tsk vaniljesukker

    Sukker og margarine piskes sammen med håndmikser, kom et æg i af gangen.

    Bland mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, sammen og sigt det i massen.

    Kom massen i en smurt springform gene med bagepapir i bunden.

    Bages ved 200 grader i varmluft oven ca. 7-10min.

    Når bunde er kølet helt af, deles på mitten.

    Brug fx rent ståltråd og kryds gennem kagen så får man et lige resultat 🙂

    • 250 g hvid chokolade
    • 5 dl piskefløde
    • 1,5 tsk lakridspulver eller efter smag 🙂

    Kom lidt vand i den smeltede chokolade og rør.

    Smelt chokoladen.

    Pisk fløden imens ikke få hårdt og ikke får blød lige når der komme toppe på.

    Chokoladen bliver grumset og tyk.

    Put lakridspulveret i chokolademassen.

    Gør dette et par gange og hæld så chokolade/fløde massen op i den rasterede piskefløde.

    Put lakridscremen på lagkagebunden i en form og stil koldt.

    Put lidt af den piskede fløde op i den lune chokolademassen og vend sammen.

    Tilsæt noget mere vand, og rør godt til den er jævn og blød.

    • 250g chokolade
    • 5 pasteuriseret æggeblommer
    • 5spsk sukker
    • 5dl piskefløde

    Smelt chokoladen overvandbad.

    Pisk sukker og æggeblommer luftig med en håndmikser.

    Pisk fløden til piskefløde men ikke for meget.

    Vend sukker/æggemassen sammen med fløden.

    NU skal det gå stærkt 🙂

    Kom lidt flødemasse i den smeltede chokolade og vend sammen.

    Gør dette et par gange.

    Hæld chokolade/flødemassen over i den rasterende fløde og vend forsigtig sammen.

    Kom nu chokolademoussen oven på lagkagebunden og stil koldt.

  • list type=”bullet”]

    • 75 g smør
    • 75 g palmin
    • 300 g flormelis
    • 2 tsk vaniljesukker / vanilleessens
    • 2-4 spsk mælk
    [/list]

    Sørg for at smøren og palminen er blød

    Det skal være muligt at piske med håndmikser.

    Kom alle ingredienser i en stor skål og pisk det godt sammen.

    pisk længe så den bliver blød og luftig.

    Cremen kan sagtes laves i forvejen.

Tags:

Kristina Dietz

Velkommen til min verden. Jeg er en årgang 86, som elsker at være kreativ. Mine kreative udfoldelser forgår mest i garn, stof, og smykker samt i køkkenet mest med usunde sager.

Leave a Comment