22. December

 Norske klejner

Eftermiddagen har stået på kogning af norske klejner, den ultimative hyggeligste jule forberedelse her i huset

 

Opskrift

  • 1kg hvedemel
  • 50g sukker
  • 50g gær
  • 2 æg
  • 300g smeltet margarine
  • 4dl mælk
  • 1kg palmin til kogning

 

  • Blandes som en bolledej
    • smelt margarinen
    • smuler gæren i en skål
    • lun mælken til lillefinger varm
    • opløs gæren med mælken
    • kom noget af melet ved
    • kom sukker, margarine, æg og
    • hæld mere mel i men pas på med at bruge for meget mel
  • Rul ud i ca. 0,5cm tykkelse og skær klejnerne ud
  • Lavet hul i midten og vrid en gang
  • Sørg for pamlinen er varm nok så dejen ikke suger fedt stoffet
  • Kog klejner til de bliver gyldne

Kristina Dietz

Velkommen til min verden. Jeg er en årgang 86, som elsker at være kreativ. Mine kreative udfoldelser forgår mest i garn, stof, og smykker samt i køkkenet mest med usunde sager.

Leave a Comment