12 December

Kog risengrød som Farmor

I morgen skal jeg holde en rigtig hyggelig julefrokost, med min kreative bekendtskaber, der høre sig selvfølgelig risalamanden med mandelgave til 🙂

Da flere i hustanden er glad for risengrøn blev der jubel, så jeg kogte en dobbelt potion risengrød i dag.

Men lige så godt risengrød smager lige så dårligt er det hvis det er kogt ud eller brændt på!

Jeg gør lige som min farmor gjorde, på den måde brænder det ikke på og risene er ikke helt kogt til mos. Samt har man frie hænder til at spille med ungerne, eller få strikke mere på julegaverne 🙂

 

Følg pakkens anbefaling med mængde, fx Parma grødris, 190g ris, 2,5dl vand og 1l sød mælk

Kog vandet op, kom risene i, lad det koge i 2min

Kom mælken i, lad det stille koge op, det må ikke koge for længe, max 10min

Stil gryden på bordskåner og pak gryden ind, først i vistestykker og så tæpper.

Du kan også stille gryden i sengen på en bordskåner med avis under og pakke gryden ind i dynerne

1 til 1,5 time sener er grøden spise klar

Se selv! ingen problemer med at gøre gryden ren, på denne måde brænde grøden heller ikke på

Hvis i vælger at lave risengrøden i sengen eller i høkasse, skal i huske følgende! grøden må ikke stå ved samme temperatur i over 3 timer, samt hvis temperaturen er faldet til under 65grader skal grøden varmes igen

God forøgelse!

Tags:

Kristina Dietz

Velkommen til min verden. Jeg er en årgang 86, som elsker at være kreativ. Mine kreative udfoldelser forgår mest i garn, stof, og smykker samt i køkkenet mest med usunde sager.

Leave a Comment