15. December

Honning hjerter

Jeg har altid gerne ville lave honningkager men flere år komme i tanker om det for sent men i år huskede jeg det….. eller næsten.

jeg op startede begge deje den 1. November. så min honning dej trækkede kun i 1,5 måned og sirups dejen det samme.

Opskriften har jeg fundet på DR side med Brødrene Price.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/honningkager-fra-christiansfeld

Kom det hele i en gryde

Smelt honningen til 50-60 grader.

Bland nu med mel og vand. nu skal dejen stå på køl i 3 måneder. Samme fremgangsmåde med sirups dejen (jeg vil bruge mørksirup næste gang) sirups dejen skal kun hvile en måned.

Masser af lækker jule krydderi vejes op

Hjortetakssalt blandes med æggeblommerne og potaske med vandet

Rør nu alle deje og krydderie og hævemiddel sammen på røre maskinen.

Dejen skal hvile et døgn på køl.

Min dej lod jeg trække i 3 døgn. hvilket gave en rigtig god smag!

   

Rul dejen ud i 4 mm tykkelse, jeg er super glad for min kagerulle jeg fik i 30års julegave! Den er så smart med rustebare højde/tykkelse. Hvis du ikke ejer sådan en kagerulle så ønske dig den i julegave 🙂

Udstik hjerterne i den størrelse du ønsker

Pas på med at lægge hjerterne for tæt, de hæver meget op.

Honning hjerterne skal opbevares i pose og i køleskabet, de bliver beder jo længer de lægger.

Jeg bruger ikke noget dyrt chokolade til overtrækning, det er jeg for næring til, samt vil jeg ikke døje og være nervøs for tempereringen.

Smelt chokoladen.

Sæt en gaffel i hjertet.

Dyp hjertet i chokoladen.

Ryst/slå gaflen mod kanten for at få det overskydende chokolade af.

Læg hjerterne på en riste og stil dem på køl til chokoladen har sat sig.

Kristina Dietz

Velkommen til min verden. Jeg er en årgang 86, som elsker at være kreativ. Mine kreative udfoldelser forgår mest i garn, stof, og smykker samt i køkkenet mest med usunde sager.

Leave a Comment