14. December

Hjemmelavet leverpostej

8-10 bakker leverpostej a 0,5l

  • 1kg Lever
  • 750g Spæk
  • 250g Bacon ( kan også bruge bacon i tern)
  • 4-5 Løg
  • 4 Æg
  • 45g Salt
  • 15g Peber
  • 2tsk Allehånde
  • 1tsk Nellike
  • 200g Margarine
  • 200g Hvedemel
  • 4dl Mælk ( jeg bruge let mælk men brug den mælk du normalt fortrækker)

Skær lever og spæk i strimler, så det kan komme i kødhakkeren

Hak leveren

Hak spæk og bacon ned oven i

Rør spæk, bacon og lever sammen

Kør løgene gennem kødhakkeren, så får du også resten af lever og spæk med ud

Kom æggene i

Vej krydderierne op

Tilsæt og rør krydderierne ud i lever blandingen

Til sidst laves en opbag jævning

Smelt først margarine i en gryde kom melet op i mens der røres godt

Lad jævningen koge i 4min

Kom mælken i lidt efter lidt mens du pisker så undgår du klumper

Rør leverblandingen og jævningen sammen

Kom leverpostejmassen i smurte forme

Bages i vandbad,175grader i 1,5time. Der skal fyldes vand i et fad, så der står vand 1/3 del op af siden på formen.

Tags:

Kristina Dietz

Velkommen til min verden. Jeg er en årgang 86, som elsker at være kreativ. Mine kreative udfoldelser forgår mest i garn, stof, og smykker samt i køkkenet mest med usunde sager.

Leave a Comment