Fest mad og drikke

festmad

Sammensæt menuen, forberedelser og beregninger

Tænk dig godt om inden du beslutter dig for at lave maden selv. Har du tid og rigtig meget lyst, har du en der gerne vil hjælpe, kan det betale sig? Det kræver utrolig meget frys og køle plads samt mange opbevarings bøtter til alt maden!

Tænk enkelt for at hjælpe dig selv! Jeg valgte sådan lidt retro tema, for på den måde at undgå alt muligt pynt og små detaljer. Sørg for der ikke er en masse der skal laves i sidste øjeblik, du skal jo selv nyde festen uden træthed.

Hvis du selv vil lave maden så start i god tid gerne 2 til 3 måneder! Dan dig et overblik over det der kan laves i god tid. Lav en uge for uge plan, så du ikke står med en masse til sidst. Forhør dig med at låne fryseplads, jeg brugte 2 frysere til alt maden samt et ekstra køleskab til optøningen.

Derudover var jeg heldig at min far arbejder med fødevarer, gennem ham fik jeg 10stk 10l spande som måtte komme på frost.

 

 

 

Derudover er det vigtig at forsøge at undgå madspild, det vil gøre kuvertprisen billigere 🙂 Jeg fandt alle opskrifterne frem og forsøgte at gange opskriften op, for at beregne prisen for hver enkelt ret, husk at beregne alle småting med for de løber op.

Til at beregne de forskellige mængder brugte jeg Arlas vejledning til en ca beregning.  http://www.arla.dk/opskrifter/artikler/planlag-din-fest/tilbehor-og-mangder-til-fest/

 

Menuen blev en lidt sjov sammensætning, som passede perfekt med min barndom og mine ungdoms år

  • Forret
    • Tarteletter med høns i asparges
  • Hovedret
    • Forlorenhare, nye kartofler, bønner og karotter
  • Dessert
    • Lakrids panna cotta
  • Dessertvin
  • Kaffen
    • Lavkage og småkager
  • Natmad
    • Klar hønsekødsuppe med kød og melboller samt flutes
  • Vin og drikke vare

Det hele faldt i god jord, alle var glade og utrolig mætte 🙂

klik på retten for at se mere

Kristina Dietz

Velkommen til min verden. Jeg er en årgang 86, som elsker at være kreativ. Mine kreative udfoldelser forgår mest i garn, stof, og smykker samt i køkkenet mest med usunde sager.

Leave a Comment